Marsboeren Lars


Vi nerder snubler av og til over sjelsettende detaljer av typen "tuller du med meg?". Dette er en av dem - superhelten Lars fra Mars. Og han tuller ikke.

Lars er en ekte superhelt. Eller rettere sagt, han var. Bladet hans var av det kortlevde slaget. Det kom to nummer i 1951, et tredje ble annonsert, men dukket ikke opp. Ikke før 36 år senere, da Lars of Mars 3D ble utgitt. Men siden har ingen sett ham. (Det står nummer 10 på forsiden over, men det er trolig en feil. Ingen har klart å spore opp de foregående utgavene.)

Bakgrunnshistorien til Lars var ikke ulik Supermanns. Han kom til jorden fra en fremmed planet og fikk superkrefter her fordi vår atmosfære var annerledes enn den han var vant til.

Det var Det Øverste Rådet på Mars som sendte Lars til oss jordboere. De var dypt bekymret for vår bruk av atomvåpen, og Lars fikk i oppdrag å sørg for at vi ikke bombet oss selv sønder og sammen.

Forsiden - og serien - ble tegnet av svenskættede Allen Gustav Anderson (1908 - 1995). Forlaget var Ziff-Davis. Ingen høydare kvalitetsmessig dette, men det er jo alltids godt å vite, at på Mars heter folk blant annet Lars.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar