Elvis 75 år - de 3 største øyeblikkene


1. Åpningssekundene av Comeback-spesialen fra 1968. Nærbilde. Solbrun og slank, kledd i sort. That deep southern drawl: If you're looking for trouble, you've come to the right place. Det gir meg fremdeles frysninger, etter å ha sett det minst 100 ganger.


2. Den storslagne egotrippen Aloha from Hawaii. 1973. Sendt via satellitt til hele verden. Sett av 1,5 millarder mennesker.
Den hvite jumpsuiten, glitter og stas, kinnskjegget og håret.
An American trilogy: So hush little baby don't you cry ... Og senere: Glory, glory halleluja!
Det er røttene han nå er så uendelig langt unna - magisk, men også tragisk; du kan se at forfallet har begynt.3.1956, det første albumet for RCA, den første millionselgeren. Et av de mest innflytelsesrike albumene noen gang. En eksplosjon av kjappe og sexy rock'n'roll-låter. Tutti Frutti  er på 1 minutt og 58 sekunder! Albumets to største sanger er Trying to get to you (2:31) og I got a woman (2:23), som begge dukket opp i Comeback-spesialen 12 år senere. Mannen og albumet Elvis Presley forandret verden. Og det er ikke engang sentimentalt tøv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja, tjo, ikke uenig i dette MEN SAVNER SUSPICIOUS MINDS!!!

Kjetil Johnsen sa...

He-he. Det gjør for så vidt jeg også. La oss si den kom på 4. plass. Og 5. og 6. plassen står mellom Teddy Bear i Loving You, Jailhouse Rock-nummeret i Jailhouse Rock eller en av opptrednene hos Ed Sullivan.

Legg inn en kommentar